• Dankwoord bij congres “De Jonge Weduwe” 26 september 2015.

  Hierbij wil ik Petra en Marijke van Rij van Stichting dejongeweduwe.nl bedanken voor het organiseren van het congres voor jonge weduwen met jonge kinderen afgelopen zaterdag. Het was bijzonder te mogen ervaren dat je in je rouwproces niet alleen staat. En zo merk je eendracht maakt kracht.

  Daarnaast wil ik Isa Hoes bedanken voor haar openheid en warmte die ze met de zaal deelde. Hoe veel verdriet er is na het overlijden van je partner na zelfdoding (ook ik worstel met het vinden van het juiste woord) bleek naderhand.

  Daarom wil ik Humberto Tan bedanken dat ik het woord kreeg om mezelf en mijn praktijk www.Coachingspraktijk.com te promoten om een platform te creëren voor nabestaanden na zelfdoding. Ik weet dat ik er niet alleen voor sta maar velen met mij.

  Hierbij daag ik jullie uit om dat platform er landelijk te laten komen. Ik daag jullie uit om met suggesties te komen hoe we binnen onze samenleving draagvlak kunnen creëren bij onze omgeving maar zeker ook bij werkgevers en verzekeraars.

  1700 mannen en vrouwen die zichzelf van het leven beroven per jaar. Dat betekent dat er gezinnen, familieleden en vrienden achterblijven met het graven naar de “waaromvraag” en het schuldgevoel, welke een belangrijke rol spelen in het rouwproces. Voor de beeldvorming per zelfdoding zijn er gemiddeld 40 mensen in de directe omgeving bij betrokken, dat houd in dat er per jaar circa 68000 mensen hiermee te maken krijgen om dit te verwerken!

  Ik vraag jullie concreet wat wil je en wat wil je vragen, wat ik kan doen om jullie daar bij te helpen.

  Je weet pas hoe sterk je bent,
  Als sterk zijn je enige optie is….

  Samen staan we sterk. De toekomst ligt voor ons.