top of page

Consultant Rouwprocessen

Samen gaan we opzoek naar jouw (veer)kracht.

Rouwen. Hoe doe je dat?
Rouwen overkomt je en kan zeer ingrijpend zijn. Vaak is er zelfs alléén niet uit te komen. Dan kun je de hulp inroepen van iemand die in rouwprocessen gespecialiseerd is en vanuit ervaring er voor jou is.

Samen gaan we op zoek naar jouw (veer)kracht.
Vaak spreekt men over het verwerken van rouw. Echter, afval verwerk je, rouwen niet. Na het verlies van een dierbare, ontvouwt zich de harde werkelijkheid van een nieuw leven. Je weet niet waar je het zoeken moet. Hoe moet je verder?

Rouwproces bij zelfdoding
Mensen die te maken krijgen met zelfdoding krijgen er nog een aspect bij: het graven naar het antwoord op de “waaromvraag”. De intensiteit van die vraag wordt na verloop van tijd pas duidelijk. Het is spijtig te moeten constateren dat de directe omgeving hier al moeite mee heeft en vaak geen hulp kan bieden, laat staan dat je hier zelf een weg in weet te vinden.

Waarom is hulp van buitenaf zo belangrijk?
Omdat je zo opnieuw naar jezelf mag kijken, niet móet maar màg! Het is goed om iemand te hebben die je onbevangen begeleidt naar een nieuwe toekomst die voor jóu werkt. Het is zo belangrijk dat je er voor jezelf uitkomt en ook voor je omgeving is het fijn om te zien hoe je verder ontwikkelt.

Wat kan ik voor je betekenen?
Gedurende deze moeilijke fases begeleid ik je naar een nieuwe toekomst. Hierbij gaan we op zoek naar jouw (veer)kracht. De kracht die diep in je zit en die je nu hard nodig hebt om weer een nieuw leven op te bouwen. Dit keer zonder die geliefde of dierbare.

Ik sta klaar om te werken aan jouw nieuwe toekomst!

strand-zandvoort-met-Han-versie-2.jpeg
bottom of page