Wanneer een medewerker moeder of vader is geworden ben je er natuurlijk als HR-manager of als leidinggevende als eerste bij om te feliciteren. Maar… Wat doe je als blijkt dat het kindje is overleden, of de partner is overleden op het kraambed, je collega zelf is overleden?
Ben je als HR-manager of als leidinggevende er dan ook als eerste bij, of slaap je er nog een nachtje over?
Juist dan kun je het verschil maken! Bijna een kwart van de werknemers heeft de afgelopen 5 jaar te maken gehad met verlies van een gezinslid in eigen kring. Een ingrijpende gebeurtenis die zijn weerga niet kent. Naast het verlies van familieleden is natuurlijk ook het verlies van een collega binnen de werkkring een gecompliceerde factor.
Hoe ga je dat proces begeleiden als HR-manager of leidinggevende? Wat als een medewerker overmand door verdriet niet meer goed kan functioneren? Ik kan hierbij helpen. Ik ontzorg de HR- manager en leidinggevende door medewerker(s) te begeleiden om met dit verlies om te gaan, zowel individueel als in teamverband.
Hoe? Door een zorgvuldig opgezet stappenplan, neem ik jou, het team en/of de collega mee door het proces.
Impact in cijfers Wist je dat jaarlijks 230.000 werknemers een dierbare verliezen? Het verzuim na verlies van een partner is circa 170 dagen op het werk. Bijna 25% keert niet meer terug naar het werk. Jaarlijks kost het de samenleving circa €4 mrd. door een verkeerde of helemaal geen inschatting en begeleiding in deze situatie.
コメント